Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepka z marchewką na bulionie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 2 szt
marchew 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepka z marchewką na bulionie

2 łyżki masła
3 łyżki usiekanego koperku
1 kostka bulionu warzywnego
Kalarepki i marchewki obrać . Pokroić w plasterki , a następnie w słupki , zalać wodą ( ok. 1 szklanki ) , lekko osolić i ugotować do miękkości ( ok. 20 minut ) . Odcedzić .Dodać masło i koperek, chwilę podgrzewać delikatnie mieszając . Doprawić do smaku szczyptą cukru .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.02.2013 22:36
pyszne,dobre na moją dietę
Rafał10 20.04.2012 17:21
Moja babcia mi takie robiła jak byłam malutka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak