Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pasztetem drobiowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pasztet 5 (drobiowy)
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pasztetem drobiowym

2 łyżki gęstego majonezu ( Kielecki )
pieprz mielony
Jajka ugotowane na twardo ostudzić . Obrać ze skorupek tak by nie uszkodzić powierzchni jajek. Jajko naciąć tak by wyciąć z niego ,,klin ,, ( ok . 1/10 jajka ) - wyjąć tą część jajka i użyć do czegoś innego .Potem po drugiej stronie jajka ściąć spód tak by jajka nie przewracały się .
Pasztet utrzeć z majonezem. Doprawić pieprzem . Nałożyć pastę z pasztetu do rękawa cukierniczego ( lub ,,strzykawki,, do dekorowania tortów ) z odpowiednia końcówką i nałożyć farsz na jajka .
Udekorować wg uznania ziołami , sałatą , pomidorkami cherry .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 06.09.2011 09:03
pyszne:)
IZABELA29 13.07.2011 08:52
mi również elegancko wyglądają .
ben-ka 13.07.2011 08:07
śliczna dekoracją:) talarki z ogórka bardzo mi się podobają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak