Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niecodzienne hod-dogi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kajzerka 3 szt.
parówki 3 szt.
cebula 1 szt.
sól
pieprz
mleko
Bułka tarta klasyczna Prymat
ketchup
majonez tradycyjny

Przepis i sposób przygotowania na: Niecodzienne hod-dogi

Bułki dzielimy na połówki. Wyjmujemy z nich środek i moczymy w mleku, ale nie za długo, żeby się nie rozpadły. Parówki kroimy w małe kawałeczki, cebulę w drobno posiekaną kosteczkę. Parówki i cebulę smażymy doprawiając do smaku solą i pieprzem. Masą parówkową napełniamy środki bułek. Łączymy ich końce i wałkujemy w ręku, tak aby powstały ruloniki z bułki. Każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni. Do tego podajemy sos zrobiony z kilku łyżek ketchupu i łyżeczki majonezu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.09.2013 14:50
Można i tak.
Renataj 13.07.2011 08:08
Bardzo pomysłowe i smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak