Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka na białej kapuście

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
marchewka 1 szt
cebula 2 szt
pomidory 4 szt
mąka 3 łyżki
olej 4 łyżki
sól
pieprz
biała kapusta 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka na białej kapuście

Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na porcje, posypać sola i pieprzem, oprószyć mąką. Cebule posiekać, kapustę poszatkować. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na grubej tarce.na rozgrzanym oleju przesmażyć na złoty kolor żeberka, zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebule i dodać do niej poszatkowaną kapustę, przyprawić sola i pieprzem. Gdy kapusta nieco zmniejszy objętość, dodać przesmażone na oleju marchewkę i pokrojone pomidory. Przełożyć połowę do garnka, ułożyć żeberka i przykryć pozostałą kapustę. Zalać 350 ml. wody, dusić pod przykryciem do miękkości żeberek. Po ugotowaniu wyjąć na półmisek. Można ozdobić świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 14.06.2013 07:53
pyszny obiadek
Betka 16.07.2012 10:42
super
Grażyna13 02.01.2012 10:36
To by mi smakowało :)
ben-ka 13.09.2011 09:37
zazwyczaj robię żeberka w kapuście kiszonej,trzeba sprawdzić jak smakują w białej,pewnie też pycha!
Kopiko1983 14.08.2011 11:53
To jest the best!!! Pycha...
Grazyna0211 11.08.2011 08:38
bardzo smaczne!
Izabela/bella81 10.08.2011 11:07
pyszne
Motorek 05.08.2011 10:41
smaczne
Tomasz17 17.07.2011 20:41
pychota
barbara11561 15.07.2011 18:37
pyszne
smakoszek 14.07.2011 14:14
świetne
kate.500 13.07.2011 09:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak