Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lody jogurtowe z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko skondensowane 150 ml
miód do masy 2 łyżki
jogurt naturalny 300 gram
śmietana kremówka 150 ml
brzoskwinie 6 szt.
cynamon 1 laska
skórka cytrynowa 1 łyżeczka
migdały obrane 50 gram
miód 70 gram

Przepis i sposób przygotowania na: lody jogurtowe z brzoskwiniami

Skondensowane mleko ugotuj z 70 gram miodu i miąższem wanilii. Odstaw do schłodzenia, wymieszaj z jogurtem i ubitą śmietaną. Krem przełóż do zamykanej miski włóż do zamrażalnika, aby zastygł. Podczas mrożenia mieszaj od czasu do czasu, aby lody nie miały grudek.
Brzoskwinie umyj, sparz wrzątkiem, schłódź w zimnej wodzie i obierz ze skórki. Wyjmij pestki, a miąższ pokrój w plastry.
W wyższym naczyniu rozgrzej 2 łyżki miodu, dodaj kawałki brzoskwiń, skórkę startą z cytryny i cynamon. Przykryj, duś 5-10 min., schłódź. Na suchej patelni upraż migdały i dodaj do mieszanki brzoskwiniowej. Podawaj z lodami jogurtowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak