Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz z Mintaja

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 70 dag
papryka czerwona 2 szt
cebula 2 szt
pomidorki 3 szt
sól
pieprz
olej do smażenia
bulion warzywny 1 szklanka
śmietana 22% 1 szklanka
mąka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z Mintaja

Rybę podziel na mniejsze kawałki. Oprósz solą i pieprzem, usmaż na gorącym oleju, przełóż do rondla. Papryki oczyść z nasion, pokrój w paski. Cebulę posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skóry.pokrój w kostkę. Podsmaż razem z cebulą na tłuszczu po smażeniu ryby,oprósz słodka papryką. Dodaj paski papryki,wlej gorący bulion , duś do miękkości. Przypraw solą i pieprzem do smaku.zmiksuj. Przełóż do rondla z rybą,duś razem 5min., na małym ogniu pod przykryciem. Śmietanę wymieszaj z mąką, dodaj do potrawy, delikatnie wymieszaj, zagotuj. Podawaj z kluskami łyżką kładzionymi i sałatką ogórków małosolnych. Udekoruj zieloną sałatką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 20.07.2013 07:27
Bardzo ciekawy pomysł.
gacopierz23 21.03.2013 22:07
czas spróbować
Anna169Hosz 26.08.2012 20:52
Interesujące danie.
ben-ka 13.06.2012 09:03
warto wypróbowac.
caroline1983 12.06.2012 22:15
ciekawy przepis
junox 01.12.2011 16:36
lubię bardzo
Teresa19 08.09.2011 14:33
ciekawy przepis
Kopiko1983 14.08.2011 11:54
Smaczny! Mniam...
Grazyna0211 11.08.2011 08:37
super danie!
barbara11561 27.07.2011 20:54
pyszne
Seba 23.07.2011 09:14
fajny przepis
teresa18 13.07.2011 20:36
pyszny
Ania67 13.07.2011 09:49
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak