Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus malinowy na zimę

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier 0,5 kg
cukier żelujący 700 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mus malinowy na zimę

Maliny zasypac szklanką cukru, wymiszac i zosyawic aż piszczą sok. Następnie zagotowac i rozetrzec na mus blenderem. Jeżeli nie chcemy miec pestek to dodatkowo przecieramy mus przez sito. Dodajemy cukier żelujący 1:1 zagotowujemy i trzymamy na małym ogniu około 5 minut. Rozlewamy do czystych słoików, zakręcamy i przewracamy do góry dnem, zostawiamy aby ostygły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.11.2014 09:56
musi byc pyszny
eliza135 03.11.2012 20:47
niam niam
cukiereczek 28.08.2011 07:36
super
Babciagramolka 13.07.2011 07:22
No to gdyzie ten mus stoi ? Pycha
Mysiunia 12.07.2011 20:24
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak