Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęsty syrop malinowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1,5 kg
cukier 0.5 kg
woda 0.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Gęsty syrop malinowy

maliny wkładamy do garnka, wlewamy wodę i gotujemy do czasu aż maliny będą całkiem rozgotowane, należy co jakiś czas przemieszać drewnianą łyżką aby się nie przypaliły. Następnie maliny przecieramy bardzo dokładnie przez siteczko, dosypujemy cukier (w razie potrzeby mozna dodac wiecej) i gotujemy razem 5 minut., Gorący syrop przelewamy do słoiczków, szybko zakręcamy i odwracamy do góry dnem aż do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 02.06.2012 12:00
dobry na zimę
Betka 12.05.2012 07:07
fajny;)
Izabela/bella81 07.10.2011 09:23
pyszny sok malinowy
MAR3STA 08.09.2011 22:28
świetny i niezastapiony!
aguus 13.07.2011 09:03
Niezbędny dodatek na zimne, długie wieczory!
agnieszka137 12.07.2011 22:36
wspaniały musi być:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak