Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Liptowski ser z anchois

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser owczy 20 dag
masło 5 dag
cebula 1 szt
kapary 1 łyżczka
musztarda wg uznania
kminek do smaku
szczypiorek do dekoracji
anchois

Przepis i sposób przygotowania na: Liptowski ser z anchois

1. Masło utrzyj dokładnie z serem owczym oraz roztartymi filecikami anchois, dodaj posiekaną cebulkę z kaparami. Dopraw do smaku papryką, musztardą, kminkiem.
2. Tak przygotowaną pastę serowa przełóż do miseczki i odstaw do lodówki na 30 min. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem. Podawaj do pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 27.12.2013 15:05
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak