Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak domowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka kremowa 250 ml
spirytus 100 ml
cukier wanilinowy
cukier puder 6 łyżek
żółtko jajek 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak domowy

Żółtka ubijamy z cukrem pudrem,
dodajemy cukier waniliowy,
następnie dodajemy śmietankę,nadal ubijamy
na koniec dodajemy do tego spirytus.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 10.11.2011 21:35
fajne
noculos 10.11.2011 21:35
fajne
Magdalena80 19.04.2011 23:17
super
hastalavista 04.04.2011 04:01
świetny!
Tika4444 19.12.2010 09:49
fajny przepis
iwona332 06.10.2010 14:46
super
danusia19671 04.10.2010 15:49
Super, taki uwielbiam
danusia19671 04.10.2010 15:49
Super, taki uwielbiam
IZABELA29 04.09.2010 10:21
własny wyrób
tulipan
tulipan 30.08.2010 09:00
Domowe ajerkoniak jest najlepsza
tulipan
tulipan 25.08.2010 11:45
Polecam przepis
pauluna
pauluna 24.08.2010 15:35
ciekawe
RenataZ-et 24.08.2010 11:15
oo nigdy nie robiłam ajerkoniaku w domu, aż muszę spróbować ;)
noculos 10.08.2010 20:09
to prawda samemu robiony najlepszy!
alaaa 24.07.2010 20:10
ajerkoniak swojej roboty jest najlepszy,warto zrobić polecam
sylwiaweg11 19.06.2010 19:46
Fajnie zawsze chciałam sama zrobić a nie wiedziałam jak :)
sylwiaweg11 19.06.2010 19:46
Fajnie zawsze chciałam sama zrobić a nie wiedziałam jak :)
marzencia2007 18.06.2010 14:55
mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak