Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto owocowe z galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 3/4 kostki
cukier 150 g
mąka 225 g
żółtko jajek 6 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń waniliowy 1 szt.
śliwki
winogrona białe
masło 1 kostka
galaretka cytrynowa 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto owocowe z galaretką

1. Margarynę, cukier, mąkę, żółtka i proszek do pieczenia umieścić w jednym naczyniu i zagnieść. Wylepić nim wysmarowaną i posypaną tartą bułką formę. Upiec w piekarniku na złoty kolor.
2. Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu (proponuję jednak dać trochę mniej mleka, ok.450 ml). Margarynę utrzeć. Margarynę zmiksować z zimnym budyniem.
3. Owoce umyć, pokroić.
4. Galaretkę zrobić wg przepisu na opakowaniu (proponuję, podobnie jak w przypadku budyniu, użyć mniejszej ilości wody - na trzy galaretki - ok. 1300 ml)
5. Zimne ciasto (1) posmarować kremem (2), następnie poukładać owoce. Całość zalać tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 28.11.2011 16:01
mniam
Joanna108
Joanna108 28.11.2011 14:41
pysznie wygląda
ewaa 26.07.2011 21:48
super deser:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak