Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 szklanki
margaryna 250 g
wiórki kokosowe 200 g
jajko 6 szt.
mąka 1 szklanka
mleko 8 łyżek
kakao 3 łyżeczki
woda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać 3/4 szklanki cukru. Dodać żółtka, wodę, mąkę i delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do formy i piec 40min. w 180*C. Margarynę roztopić dodać cukier, mleko, kakao i gotować, aż zgęstnieje. Ostudzony biszkopt pokroić na kwadraty, moczyć w polewie i obtaczać w wiórkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak