Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok malinowy na zimę

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 2 kg
cukier 70 dag
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sok malinowy na zimę

Do malin wlewamy wodę i gotujemy je, następnie przelewamy przez sitko (nie przecieramy!), wsypujemy cukier i gotujemy. Gorący sok przelewamy do słoików i pasteryzujemy ok 10 minut. Z malin, które pozostały po robieniu soku można zrobić wyśmienity kompot i nic sie nie zmarnuje:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 31.12.2011 17:29
Malinowego jeszcze nie robiłam, ale szepnę słówko mamie ;))))
Mariusz17 15.12.2011 19:36
też taki robię
Rique 25.08.2011 09:10
super
Rique 25.08.2011 09:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak