Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka szparagowa z bułką tartą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
margaryna 1/4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl.
rosół warzywny 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka szparagowa z bułką tartą

Fasolkę umyć i poodcinać końcówki z ogonkami. Gotuj przez ok. 15 min w wodzie z 2 kostkami warzywnymi Kucharek (musi być al dente), odcedzić. Margaryne rozpuścić rozpuścić na patelni i wsypać bułkę tartą. Podsmażyć aż bułka delikatnie się zarumieni. Zdjąć patelnię z palnika. Dodać bułkę do fasolki. Wszystko wymieszać. Można jeść samą lub jako dodatek do dania głównego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 08.05.2012 20:36
świetna do jaka sadzonego
gosia561 02.11.2011 08:35
lubię do jajka sadzonego
Janek1 12.07.2011 20:51
Moja ulubiona o tej porze roku.
aguus 12.07.2011 15:08
uwielbiam taką fasolkę:)
1j1o1l1a1 12.07.2011 14:30
tradycyjnie i smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak