Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka pomarańczowa 1 szt.
galaretka agrestowa 1 szt.
sernik na zimno
biszkopty okrągłe
serek homogenizowany
kakao do posypania
jogutr porzeczkowy
mleko 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Deser

1. Biszkopty położyć na dnie dużej, okrągłej, szklanej miski.
2. Proszek (sernik na zimno) zmiksować z mlekiem. Dodać jogurt porzeczkowy. Wymieszać. Masę wylać na biszkopty.
3. Ugotować galaretki wg przepisu na opakowaniu.
4. Tężejącą galaretkę wylać na ciasto (najpierw zieloną, potem pomarańczową).
5. Deser włożyć na kilka godzin do lodówki.
6. Wyjąć deser z miski tak, aby biszkopty były na górze. Wierzch deseru posmarować serkiem homogenizowanym, a następnie posypać kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak