Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona z jabłkiem i marchewka w słoikach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 20 kg
marchewka 3 kg
jabłka 1 kg
sól kamienna 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona z jabłkiem i marchewka w słoikach

Kapustę szatkujemy, marchewke ścieramy na tartce. Jabłka obieramy ścieramy na tartce. dodajemy sól. Wszystko dokladnie mieszamy i ugniatamy pięsciami. tak przygotowana kapuste szczelnie zamykamy i odstawiamy na 3 dni. Po tym czasie układamy do wyparzonych słoików i dobrze ugniatamy. na wierzku układamy folie i zakręcamy wieczkiem. odstawiamy w chlodne ciemne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak