Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet curry w migdałach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
jajko 1 szt
mąka kilka łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek
masło kilka łyżek
olej kilka łyżek
płatki migdałowe kilka łyżek
sól
pieprz
Przyprawa curry orientalna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filet curry w migdałach

Filety myjemy- oczyszczamy i osuszamy.
Kroimy wzdłuż na kotlety- rozbijamy cienko.
Każdy z nich opruszamy solą, pieprzem i nacieramy curry.
Moczymy mięso kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z płatkami migdałowymi.
Smażymy na oleju wymieszanym z kilkoma łyżkami masła na złoty kolor z obu stron.
Wykładamy na ręczniki kuchenne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 26.09.2013 12:40
przepysznie wygląda i faktycznie, aż się prosi aby go zjeść z wielkim smakiem :)
ankaryba 31.03.2013 23:38
smaczny :-)
pacpaw 07.08.2012 23:04
aż się prosi aby go zjeść
bernadetta2 08.03.2012 13:06
super
zdzislawa2 21.10.2011 11:00
super
Angelika10 09.08.2011 23:55
Super
traktorek 06.08.2011 15:50
świetne
owca441 20.07.2011 22:55
pycha
owca441 20.07.2011 22:55
pycha
Gosia32
Gosia32 17.07.2011 08:45
oryginalne;]
Krystyna32 13.07.2011 08:36
pyszne
Nina7 12.07.2011 17:05
Musi smakować wyśmienicie:)
ronald88 12.07.2011 14:27
super
suzana 12.07.2011 10:52
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak