Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska z kukurydzą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułka czerstwa
jajko
cebule 4 szt.
kukurydza 2 puszki
mięso mielone 80 dag
musztarda ostra 1 łyżka
sól
pieprz
miód 1 łyżka
pieczarki 70 dag
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
śmietana kremówka 10 dag
rosół warzywny 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska z kukurydzą

Połowę cebuli posiekać, resztę pokroić w cząstki. Mięso zagnieść z bułką, jajkiem, posiekaną cebulą i połową kukurydzy, doprawić pikantnie solą i pieprzem. Z masy uformować podłużną pieczeń, umieścić na głębokiej blasze. Piec 50 minut w 200 stopniach. Musztardę wymieszać z miodem, posmarować mięso 10 minut przed końcem pieczenia. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć. Dodać cebulę, zrumienić. Przyprawić solą i pieprzem, posypać mąką, zasmażyć. Podlać rosołem oraz śmietaną, dodać resztę kukurydzy. Dusić 5-6 minut, przyprawić. Podawać razem z pieczenią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak