Ciasto na domowe pierogi

Ciasto na domowe pierogi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 kg
  • sól

    szczypta
  • woda

    700 (gorąca)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przesiewamy mąkę wsypujemy do miski.Wlewy gorącą wodę i mieszamy drewnianą łyżką dodajemy sól.Następnie wyrabiamy casto abybyło elastyczn i i odchodziło od rąk.Tak przygotowane ciasto odkładamy na ok 20 min.Następnie rozwałkowujemy i wykrawamy krążki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

16.05.2012 20:30
mniam

cukiereczek

10.07.2011 08:59
pycha

gusia1000

13.05.2011 00:17
Dobry przepis.

Marta98

28.02.2011 20:59
pychotka

Marta98

28.02.2011 20:59
pychotka

Nati

30.08.2010 15:33
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat