Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z mintaja

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 litra
cytryna 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do pieczenia
boczek 8 plastrów
filety z mintaja 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mintaja

Filety rozmrażamy, myjemy i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na 15 minut, a następnie odsączamy. Ryby oprószamy solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Układamy po plastrze boczku. Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wkładamy roladki. Zapiekamy ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza. Podawać z ziemniakami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak