Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewkowa jarzynka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 30 sztuk
koperek 0,5 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewkowa jarzynka

2 łyżki oleju z pestek winogron lub słonecznikowego
2 łyżki masła
sól
1 łyżeczka cukru
sok z cytryny
2/3 szklanki wody
Rzodkiewki oczyścić , umyć i pokroić na ćwiartki .W garnku o grubym dnie ( lub w woku , lub na patelni o grubym dnie ) rozgrzać olej i masło. Wrzucić rzodkiewki . Smażyć mieszając 10 minut. Posypać cukrem i lekko karmelizować. Podlać wodą .Osolić .Dusić aż woda odparuje . Wsypać koper. Doprawić rzodkiewki sokiem z cytryny , solą i jeśli trzeba jeszcze szczyptą cukru.
Jarzynka jest lekko pikantna , smaczna i ma piękny jasno różowy kolor .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Nina7 12.07.2011 17:04
Zapowiada się smacznie:)
SmacznaPyza 12.07.2011 11:00
przymierzam się do niej jak pies do jeża....a wygląda tak apetycznie!
halinka1011 12.07.2011 09:31
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak