Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony pstrąg w warzywach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 2 szt
czosnek 2 ząbki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 szt
masło 2 łyżeczki
natka pietruszki 2 szt
cytryna 1/2 szt
natka pietruszki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pstrąg w warzywach

Umyte, wypatroszone i osuszone pstrągi natrzeć przyprawą do ryb i skropić sokiem z cytryny. Środek ryby rozsmarować wyciśniętym czosnkiem, włożyć po jednej gałązce natki pietruszki i łyżeczkę masła.
Czystą ,obraną marchew (duża), pietruszkę (dużą) zetrzeć nas tarce o dużych oczkach.
Folie aluminiową posmarować lekko oliwą ,ułożyć rybę obłożyć warzywami i natka pietruszki zawinąć folię. Rybę piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 20.03.2013 08:41
świetnie wygląda
Malinka 19.11.2012 11:11
Wygląda bardzo apetycznie:)
Andysz 11.06.2012 01:14
super;)
agnieszka214 15.07.2011 10:56
wspaniałe
jolita 15.07.2011 09:12
fajny przepis
novita23 13.07.2011 14:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak