Pieczony pstrąg w warzywach

Pieczony pstrąg w warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    2 szt
  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • przyprawa do ryb

    1 szt
  • masło

    2 łyżeczki
  • natka pietruszki

    2 szt
  • cytryna

    1/2 szt
  • natka pietruszki

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte, wypatroszone i osuszone pstrągi natrzeć przyprawą do ryb i skropić sokiem z cytryny. Środek ryby rozsmarować wyciśniętym czosnkiem, włożyć po jednej gałązce natki pietruszki i łyżeczkę masła.
Czystą ,obraną marchew (duża), pietruszkę (dużą) zetrzeć nas tarce o dużych oczkach.
Folie aluminiową posmarować lekko oliwą ,ułożyć rybę obłożyć warzywami i natka pietruszki zawinąć folię. Rybę piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

20.03.2013 08:41
świetnie wygląda

Malinka

19.11.2012 11:11
Wygląda bardzo apetycznie:)

Andysz

11.06.2012 01:14
super;)

agnieszka214

15.07.2011 10:56
wspaniałe

jolita

15.07.2011 09:12
fajny przepis

novita23

13.07.2011 14:30
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat