Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tu decyduje kolor - surówka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ugotowane utarte 1 szklanka
kapusta pekińska 1 poszatkowana

Przepis i sposób przygotowania na: Tu decyduje kolor - surówka

sól
pieprz czarny mielony
sok z cytryny
szczypta cukru
3 łyżki majonezu
Kapustę lekko ugnieść by zmiękła . Wymieszać z buraczkami i majonezem . Doprawić do smaku solą, cukrem , sokiem z cytryny i pieprzem . Dekorować natka pietruszki ( posypałam odrobiną czarnuszki ).
Surówka przepięknie wygląda podana w czysto białych naczyniach .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 01.03.2014 16:55
:)pyszna suróweczka :)
Rafał10 20.04.2012 17:17
Ale piękne zdjęcie, takie wesołe wiosenne i "smaczne" :)
czekoladka_m 06.02.2012 13:44
rzeczywiście kolory bardzo żywe:) Aż chce się jeść:):)
czekoladka_m 06.02.2012 13:43
rzeczywiście kolory bardzo żywe:) Aż chce się jeść:):)
czekoladka_m 06.02.2012 13:42
rzeczywiście kolory bardzo żywe:) Aż chce się jeść:):)
Małgorzata113 12.07.2011 09:21
świetny przepis
anemon 12.07.2011 08:59
Faktycznie wygląda malowniczo, a że jest pyszna to pewne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak