Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 szt
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 szt
jajko 4 szt
mąka pszenna 2 szklanki
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik czekoladowy

utrzeć kostkę masła naprzemiennie dodawać cukier z cukrem waniliowym oraz jajka. Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Piec ok 40 min w temp. 180 st. Po upieczeniu placek przekroić w poprzek i przełożyć kremem czekoladowym (z torebki) Na wierzch polać polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak