Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
papryka czerwona
cebule 2 szt.
pieczarki 4 szt.
sos sojowy 1 łyżka
miód 1/2 łyżeczki
olej 2 łyżki
ząbek czosnku
tymianek 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z kurczaka

Mięso pokroić w kostkę, posolić. Z sosu sojowego, miodu, przeciśniętego przez praskę czosnku, oleju oraz tymianku przyrządzić zalewę. Połową zalać mięso i odstawić w chłodne miejsce na co najmniej godzinę. Paprykę pokroić w kwadraty, cebulę i pieczarki w duże cząstki. Warzywa zalać pozostała zalewą. Na szpikulce nadziewać po kolei kawałki mięsa i warzywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak