Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy szaszłyk

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 4 płaty
pieczarki marynowane 8 szt.
CEBULKI MARYNOWANE 8 szt.
olej
oliwki zielone 8 szt.
papryka
sok z cytryny 1 łyżka
winogrona 8 kulek

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy szaszłyk

Płaty namoczyć w wodzie, pokroić wzdłuż na połowę. Pieczarki i oliwki podzielić na pół. Paprykę pokroić na kwadraty. Na szpikulce nadziewać zrulowane śledzie i pozostałe składniki. Dwie łyżki oleju połączyć z sokiem z cytryny i papryką mieloną. Sosem polewać szaszłyki, wstawić na godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak