Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut ze szparagami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna 1,5 szt
filety z halibuta 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut ze szparagami

sól
1 łyżeczka pieprzu kolorowego grubo mielonego
1/2 pieprzu cytrynowego
mąka
1/3 kostki masła
1 słoiczek ( 10 dag ) szparagów młodych w zalewie
Filety halibuta ułożyć w pojemniczki i zalać sokiem z cytryny , posypać pieprzem cytrynowym i połową pieprzu kolorowego .Zostawić na minimum 1 godzinę . Wyjąć i osuszyć . Posolić i posypać pozostałym pieprzem . Oprószyć mąką .
Na patelni rozgrzać masło i smażyć na nim na rumiano z obu stron halibuta .Zsunąć halibuta na bok . Szparagi odsączyć i położyć na patelnie obok ryby . Delikatnie podgrzać
Podawać z ziemniakami puree lub z wody obkładając porcje ryby szparagami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 20.04.2012 17:19
uwielbiam szparagi ! I rybkę ! Nigdy ich nie jadłam razem podanych... muszę koniecznie spróbować
joanna77 01.11.2011 17:49
mniam
IlonaAlbertos 04.09.2011 23:40
Wspaniale się prezentuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak