Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po mińsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 8 dag
majonez 1 łyżka
śmietana kwaśna 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
koperek posiekany 3 łyżki
natka posiekana 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
anchois
ser gouda 3 (tarty)
jajko ugotowane na twardo 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po mińsku

1. Anchois przekrój wzdłuż na pół. Jajka obierz, przekrój na pół, wyjmij żółtka. Żółtka utrzyj z masłem, majonezem, śmietaną. Dodaj posiekane zioła, 4 posiekane białka, paprykę, szczyptę soli i pieprzu.
2. Pozostałe 16 białek napełnij przygotowana masą. Ułóż w formie do zapiekania. Ser wymieszaj z bułką tartą i posyp jajka. Na każdym połóż po dwa fileciki anchois. Piecz 10 min. w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 12.02.2014 09:46
fajna kolacja
edi 05.06.2012 20:14
Świetne:)
Krystyna32 12.07.2011 16:18
extra
Babciagramolka 11.07.2011 22:17
Jajka to ja mogę pod każdą postacią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak