Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z malinami

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
margaryna 250 gram
cukier 3/4 szkl
cukier waniliowy 1 szt
mąka ziemniaczana 10 dag
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
maliny świeże 40 dag
czekolada 20 dag
orzechy włoskie 5 dag
mleko 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z malinami

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać ubite białka, wymieszać. Dodać mąkę z proszkiem i cukier waniliowy. Dodać maliny (mrożonych nie rozmrażać!). Piec ok. godz w temp. 180st. Mleko podgrzać, dodać połamaną czekoladę i, mieszając, rozpuścić. Dodać pokrojone orzechy. Polać zimną babkę.
Można także użyć gotowej polewy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 06.05.2015 19:20
Lubię ciasta z owocami.
RenataZ-et 27.03.2013 17:59
wygląda rewelacyjnie
anemon 21.05.2012 07:28
Sezon na maliny już niedaleko, więc warto zapamiętać przepis.
Renata22 01.01.2012 18:36
ładnie wyglada
Wacław 07.12.2011 09:17
b.smaczny !!!
ajres 29.11.2011 23:52
swietne
Ania67 04.11.2011 09:37
świetna
owca441 22.10.2011 07:55
smaczniutka
kochanyptysiu 05.10.2011 18:59
ale cudowny widok:)mmmmmmm
Andzia1977
Andzia1977 13.09.2011 23:21
może być pyszna
Mariusz10 03.09.2011 20:28
zachowam sobie ten przepis
FAFIK 28.08.2011 20:30
smaczne
Magda60 27.08.2011 10:04
cos dla mnie
teresa18 19.08.2011 19:15
bardzo smaczna babeczka
ziutula
ziutula 18.07.2011 15:54
maliny lubię zawsze...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak