Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z Piri-Piri

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna 1,5 szt
filet z dorsza 2 porcje

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z Piri-Piri

olej
1 łyżeczka przyprawy Piri-Piri
2 łyżki pikantnego ketchupu
1 płaska łyżeczka miodu
sól
mąka
1 łyżka masła
Rozmrożona i odsączona rybę zalać marynata z 2 łyżek oleju , soku z cytryn, ketchupu, miodu ,przyprawy Piri-Piri i zostawić na minimum godzinę . Wyjąć .Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi. Lekko posolić szczyptą soli. Oprószyć mąką . Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron . Pod koniec smażenia dołożyć na patelnię masło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolcia_zip 19.09.2011 17:19
mmmmm..... uwielbiam ryby i pikantne potrawy, myślę więc, że to doskonałe połączenie
karolcia_zip 19.09.2011 17:18
mmmmm..... uwielbiam ryby i pikantne potrawy, myślę więc, że to doskonałe połączenie
karolcia_zip 19.09.2011 17:18
mmmmm..... uwielbiam ryby i pikantne potrawy, myślę więc, że to doskonałe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak