Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona wołowina na ostro

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2 szt.
czosnek 4 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
olej sezamowy 50 ml
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 łyżeczka
woda 250 (przegotowana)
wołowina 70 (zrazowe)
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona wołowina na ostro

Mięso oczyścić, umyć pod bieżącą wodą i osuszyć na papierowym ręczniku. Pokroić w dość grubą kostkę.

Na patelni rozgrzać olej sezamowy. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Zeszklić. Dodać ostrą mieloną paprykę i kawałki mięsa. Smażyć około 15 minut na dużym ogniu, aby mięso się przyrumieniło, a następnie podlać wodą zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem 2,5 godziny (w miarę potrzeb uzupełniać wodę) Przed końcem przewidywanego czasu duszenia dodać sól i pieprz.

Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 20.07.2012 13:00
bardzo maczne
Kasia46 09.03.2012 22:29
Uwielbiam takie coś. pycha.
romanrafal
romanrafal 25.01.2012 14:23
przepyszne
Gosia40 02.08.2011 21:21
Uwielbiam wołowinę!
pawel6 19.07.2011 10:36
Jak dla mnie - idealnie przyrządzone mięso:)
Nina7 18.07.2011 20:48
W sam raz dla mnie - łatwe w przygotowaniu i baaardzo smaczne:)
jolita 14.07.2011 08:26
mniam mniam
pacpaw 13.07.2011 20:11
byka upolowałaś? ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak