Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliao

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 60 dag
czosnek 4 ząbki
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
piwo jasne 50 ml
boczek 8 surowy
oliwa 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliao

Filet z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem i papryką, a następnie zalać piwem i olejem zmiksowanym z czosnkiem. Do całości dodać ziarna pieprzu i liście laurowe. Przykryć folią spożywczą i odstawić na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie kawałki mięsa zawinąć w boczek. Spiąć wykałaczką. Grillować na rozgrzanym ruszcie po 8 minut z każdej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 25.09.2011 12:10
Pysznie się ten kurczak prezentuje :)
aguus 06.08.2011 10:08
Prezentują się niezwykle smacznie!
Gosia40 02.08.2011 21:20
Ale pięknie boczek się zrumienił... Rewelacja!
MAR3STA 20.07.2011 20:59
apetycznie wygląda twoje mięsko;)
pawel6 19.07.2011 10:34
Ale narobiłaś mi ochoty na grillowanego kurczaka!
pacpaw 13.07.2011 20:08
ale Ci się idealnie zgrillowało tego kurczaczka. No no zdjęcia przepiękne
Misiek1 12.07.2011 11:27
Wyglądają rewelacyjnie... A ja chętnie bym się poczęstował:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak