Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyczki marynowane pinchitos morunos

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 80 dkg
kolendra posiekana 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
tymianek
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyczki marynowane pinchitos morunos

Przyprawy i zmiażdżony czosnek zalewamy sokiem z cytryny i oliwą i mieszamy.Mięso myjemy kroimy w kostkę i nadziewamy na patyczki i przekładamy do większego naczynia.Zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.Pieczemy na grillowej patelni lub w piekarniku z grillem rozgrzanym do 220 stopni 15 min co jakiś czas obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak