Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażany panierowane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny
mąka 3/4 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażany panierowane

Bakłażany kroimy na plastry solimy i odstawiamy na pół godziny,po tym czasie je płuczemy osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 15 min,znów je solimy oprószamy pieprzem i obtaczamy w mące,roztrzepanym jajku i w bułce tartej.Smażymy na złoty kolor na mocno rozgrzanej oliwie.Gdy mamy młode bakłażany nie trzeba ich solić i płukać bo nie mają goryczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 08.09.2011 14:02
fajne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak