Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warzywa w ziołach z grilla

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza 4 kolby
bakłażan 4 szt
cukinia 4 szt
cebula czerwona 4 szt
papryka czerwona 4 szt
ziemniaki podgotowane 4 szt
marynata
czosnek roztarty 2 ząbki
rozmaryn 1 łyżeczka
pieprz 2 łyżeczki
oliwa 1/2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
tymianek 1 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: warzywa w ziołach z grilla

Wszystkie składniki marynaty mieszamy i odstawiamy na pół godziny i miksujemy.Cukinie,bakłażany,papryki,ziemniaki i cebulę kroimy w plastry a kukurydzę na kawałki o dł 5 cm.Nadziewamy je na drewniane szpadki do szaszłyków smarujemy przygotowaną marynatą i układamy na grillu.Pieczemy 15 min co jakiś czas smarując marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 03.11.2011 10:43
te przyprawy dają niesamowity aromat
Emiliozo 15.08.2011 20:06
ale to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak