Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona gęsina

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś 0.5
olej 0.5 szklanki
czosnek 1 pałka
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona gęsina

Potrzebne przyprawy:
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka jarzynki
2 liścia laurowe
3 ziela angielskie
pieprz
majeranek
bazylia
rozmaryn

Mięso marynujemy 24h przed planowanym pieczeniem. Do naczynia żaroodpornego wlewamy olej, dodajemy obrany i rozgnieciony czosnek, sól, jarzynkę, dużo pieprzu, garść majeranku, sporą ilość bazylii, szczyptę rozmarynu, liście laurowe oraz ziele angielskie – mieszamy. Mięso porcjujemy, osobno noga, biodro, piersi. Kawałki mięsa wkładamy do marynaty, mieszamy i odstawiamy do lodówki na dobę. Pieczemy pod przykryciem w temp. 180* przez minimum 2 godziny. Mięso powinno być z młodej gęsi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 07.10.2015 17:14
doskonały niedzielny obiad
Elżbieta17 07.06.2012 20:23
wygląda smakowicie:)
Magdalena/26Mooi 12.09.2011 18:24
pyszny obiadek
pacpaw 10.08.2011 20:35
a to trafił mi się super przepisik
Anna146 07.08.2011 09:58
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak