Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki leniwe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
jajko 3 sztuki
cukier 2 łyżki
mąka 1 szklanka
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki leniwe

Ser zmielić maszynką. Do serka dodać jajka, mąkę i masło. Wygnieść ciasto. Z ciasta formujemy ruloniki i kroimy pod ukosem. Wrzucamy na gorącą wodę. Gotować 5 minut od wypłynięcia. Można posypać cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 07.11.2011 09:42
pycha
Goya 19.09.2011 11:02
fajne
Agnieszka/picola 23.02.2011 19:48
dawno nie robiłam, dzięki za przypomnienie:)
Margo1 05.10.2010 21:53
a ja lubię
Karolcia12 10.09.2010 21:51
ciesze się że jest przepis na moje ulubione danie:)
plocia 10.09.2010 20:36
dziś też chciałam zrobić ale jakoś nie mam natchnienia, ale te Twoje smacznie wyglądają
marzencia2007 10.09.2010 15:33
nie lubie tego :P
lucyna15
lucyna15 05.09.2010 08:51
super
mela251
mela251 30.06.2010 20:09
fajne kluchy :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak