Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane boczniaki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do obtoczenia
olej do smażenia
mleko 2 łyżki
jajko 1 sztuka
boczniaki 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane boczniaki

Jajko rozbełtać, dodać do niego mleko, wymieszać. Olej rozgrzać na patelni. Boczniaki obtoczyć najpierw w mące. Zamoczyć je w jajku. Następnie grzyby obtoczyć w bułce tartej i kłaść na rozgrzany olej. Oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na rumiano z obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 25.12.2012 20:52
Muszę kupić te grzyby i przygotować je w ten sposób.
natii3624 29.05.2012 12:03
ooo :)
cooleczka 27.05.2012 16:46
nigdy jeszcze nie jadłam boczniaków
Marlena/Kinia 19.10.2011 15:02
świetny pomysł
Marlena/Kinia 19.10.2011 15:01
niezłe:)
Weronika_eM 31.08.2011 22:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak