Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej rzepy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzepa 1 kg
śmietana 12% 300 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej rzepy

Rzepę obieramy i ucieramy na tarce o grubych oczkach, zasalamy (ok 1 łyżeczka), mieszamy i odstawiamy na 1-2 godziny. Po tym czasie odciskamy (nie bardzo mocno) i mieszamy ze śmietanką, doprawiamy do smaku pieprzem i solą, podajemy do obiadu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 23.11.2011 21:03
chętnie bym zjadła:)
ben-ka 02.09.2011 08:33
dawno nie robiłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak