Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorada w sosie cytrynowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 średnia dorada 150 g siekanego miąższu pomidorów 3 ząbki czosnku 15 czarnych oliwek 5 łyżek oliwy z oliwek otarta skórka . .

Przepis i sposób przygotowania na: Dorada w sosie cytrynowym

Doradę umyć, obrać z łusek, usunąć wnętrzności. Nasolić i oprószyć pieprzem, skropić oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. W trakcie pieczenia obrócić.
W rondelku rozgrzać oliwę, wrzucić posiekany drobno czosnek i smażyć przez 1 minutę. Następnie dodać pomidory i posiekane oliwki. Dusić przez 5 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym sosem polać rybę, posypać tartą skórką cytrynową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 04.07.2011 19:15
pyszna
Barbara40 08.12.2010 17:28
mysle,ze bedzie pyszne, czuje to
Monika188 12.07.2010 19:31
moze być smaczne!!!
Zośka1 04.07.2010 15:47
polecam
brygida 29.06.2010 21:57
wow
brygida 18.06.2010 22:12
dziwne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak