Dorada w sosie cytrynowym

Dorada w sosie cytrynowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 średnia dorada 150 g siekanego miąższu pomidorów 3 ząbki czosnku 15 czarnych oliwek 5 łyżek oliwy z oliwek otarta skórka

    . .
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Doradę umyć, obrać z łusek, usunąć wnętrzności. Nasolić i oprószyć pieprzem, skropić oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. W trakcie pieczenia obrócić.
W rondelku rozgrzać oliwę, wrzucić posiekany drobno czosnek i smażyć przez 1 minutę. Następnie dodać pomidory i posiekane oliwki. Dusić przez 5 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym sosem polać rybę, posypać tartą skórką cytrynową.

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magda60

04.07.2011 19:15
pyszna

Barbara40

08.12.2010 17:28
mysle,ze bedzie pyszne, czuje to

Monika188

12.07.2010 19:31
moze być smaczne!!!

Zośka1

04.07.2010 15:47
polecam

brygida

29.06.2010 21:57
wow

brygida

18.06.2010 22:12
dziwne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat