Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej firmowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 400 g
papryka konserwowa 1 strąk
cebula
śmietana 2\\3 skzlanki
śliwki 100 g
jabłka 2
sól
cukier
sok z cytryny
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej firmowa

Kapustę pekińska najpierw sobie poszatkuj umyj a potem sparz posyp sola i zostaw na 20 minut , cebule pokroić w kostkę razem z papryką a jabłka zetrzeć na tartce. Rzodkiewkę również zetrzeć na tartce , śliwki umyć przekroić na pół wyjąć pestki . Śmietanę wlewamy do kubeczka dodać sól sok cukier i polać gotową surówkę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 11.07.2011 10:45
mniaamm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak