Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne Cannelloni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 35 dag
olej 2 łyżki
cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
oregano 1/2 pęczka
pomidory krojone z puszki 20 dag
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
ser żółty 25 dag
mleko 375 ml
parmezan starty 4 łyżki
sól do smaku
cannelloni 16 rurek

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne Cannelloni

Mięso mocno podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę i czosnek oczyścić, pokroić w kostkę, dodać do mięsa i przesmażyć. Oregano opłukać i osuszyć, listki poodrywać od gałązek i dodać do mięsa. Następnie dodać 4 łyżki pomidorów i pieprz, smażyć ok. 5 minut na wolnym ogniu, stale mieszając. Mięso doprawić solą. Piekarnik rozgrzać do 200°C. Cannelloni napełnić farszem mięsnym i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Ser wymieszać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem. Resztę pomidorów ułożyć wokół cannelloni, na makaron wyłożyć ser z mlekiem, posypać parmezanem. Piec ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 10.03.2012 20:10
pyszne danie
suzana 11.07.2011 10:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak