Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szałwiowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
mak 1 łyżeczka
rosół 1/2 szkl.
śmietana 20 dag
szałwia
sól
Pieprz biały mielony Prymat
żółtko jajek 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szałwiowy

Masło stopić i posypać mąką, zasmażyć. Dodać rosół i śmietanę. Następnie wsypać tarty żółty ser. Mieszać, aż się rozpuści, połączyć z żółtkiem. Posypać siekaną szałwią. Przyprawić solą i białym pieprzem. Sos nadaje się do mięsnych potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak