Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowo-pomidorowy do pulpetów i klopsów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
cebula 15 dag
mąka 2 łyżki
sok pomidorowy 2 szkl.
sól
pieprz
cukier
majeranek
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowo-pomidorowy do pulpetów i klopsów

Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę. Oprószyć mąką, zasmażyć. Rozprowadzić sokiem pomidorowym. Gotować, mieszając 8 min. Przyprawić solą, pieprzem, cukrem i majeranek oraz przyprawą uniwersalną. Lekko ostudzić. Wymieszać z żółtkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak