Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy do pulpetów i klopsów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
rosół 1,5 szkl.
wino białe 0,5 szkl.
koperek 1 pęczek
żółtko jajek 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy do pulpetów i klopsów

Stop masło, posyp mąką, zasmaż. Rozprowadź rosół i wino. Gotuj, mieszając 8 minut. Następnie wymieszaj z pęczkiem posiekanego koperku i żółtkami. Przypraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak