KAPUSTA Z ZIOŁOWYMI KOTLETAMI

KAPUSTA Z ZIOŁOWYMI KOTLETAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młode marchewki

    4 szt
  • cebula

    2 szt
  • pół pęczka koperku

  • pół pęczka dymki

  • sok z połowy cytryny

  • kminek

    1 łyżeczka
  • pieprz czarny ziarnisty

    2-3 ziarna
  • sól, pieprz

    do smaku
  • schab bez kości

    80 dag
  • pół pęczka tymianku

  • pół pęczka natki

  • rozmaryn

    2 gałązki
  • olej do smażenia

  • sól, pieprz

    do smaku
  • kapusta

    1 młoda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować. Marchewki i cebule obrać, umyć. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebule pokroić w półplasterki. Warzywa włożyć do garnka, podlać małą ilością wody. Dodać kilka ziaren pieprzu, kminek i dusić, aż kapusta będzie miękka. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem, posypać koperkiem. Mięso lekko rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą i pieprzem, obtoczyć w ziołach. Usmażyć na rumiano na oleju. Kapustę wyłożyć na półmisek, a na niej umieścić kotlety.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aginaa

30.09.2010 10:34
mniam

marenka

20.09.2010 18:26
Podoba mi się

buksiak12

04.09.2010 13:30
super

buksiak12

04.09.2010 13:30
super

Dorota71

04.09.2010 09:15
to musi być pyszne

Dorota71

04.09.2010 09:15
to musi być pyszne

Emilia22

04.09.2010 08:30
ciekawie wygląda

Emilia22

04.09.2010 08:29
ciekawy przepis

Patrycja40

01.09.2010 11:02
super

Beata77

21.07.2010 23:08
wiem ze przystawka ale w wyborze posilkow nie ma przystawek:(

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat