Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w cieście naleśnikowym grillowany 2

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soser 2 łyżeczki
olej 5 łyżek
oliwa 1 łyżka
jajko 1 szt.
mąka 5 łyżek
papryka czerwona 1/2 szt.
filet z dorsza 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w cieście naleśnikowym grillowany 2

Z oliwy i sosera zrobić marynatę, posmarować nią filety z dorsza i wstawić na pół godziny do lodówki. Zrobić ciasto naleśnikowe z jajka, mąki i wody o gęstości kwaśnej śmietany. Wyjąć filety z lodówki, maczać w cieście i smażyć na oleju na złoto, potem na kilka minut wrzucić na patelnię grillową, aby odbiły się paski patelni grillowej. Na talerzu ułożyć rukolę, półplasterki cytryny, na środku położyć dorsza i posypać papryka pokrojoną w drobną kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 13.11.2011 16:00
ciekawie podany - super
bejciu24 11.07.2011 21:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak