Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tajszczyzna wg Buni

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 pojedyncza
marchew utarta na tarce 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Tajszczyzna wg Buni

1 szklanka pokrojonej w paski kapusty pekińskiej
4 pieczarki
biała część pora
1 łyżeczka Zielonego sosu chili Tao-Tao
2 łyżeczki Sosu chili z ananasem Tao-Tao
olej z pestek winogron
sól
pieprz grubo mielony
papryka mielona słodka
1/4 szklanki mleka kokosowego
W woku rozgrzać 3 łyżki oleju .Wrzucić pokrojoną w kostkę pierś i zrumienić . Dołożyć pieczarki w plasterkach i por krojony w krążki. Gdy pieczarki zrumienią się - dodać 2 łyżki oleju - wsypać marchew i kapustę .Smażyć mieszając aż zmiękną. Wlać mleko kokosowe . Dodać zielony sos chilli i sos chilli z ananasem. Dusić na małym gazie 5 minut .Podawać z ryżem na sypko lub makaronem ryżowym .
Jeśli chodzi o mleczko kokosowe - to ponieważ lubię tajskie smaki to ułatwiam sobie życie kupując puszkę mleka na zapas . Potem jak potrzebuję otwieram , używam tyle co trzeba a resztę zamrażam w pojemniczkach do robienia kostek lodu . Jak potrzebuję to biorę 1-2 lub więcej i nic się nie marnuje i nie szkoda takiej puszki kupić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 11.07.2011 15:37
Prezentuje się bardzo smacznie:)
ewasylwia 11.07.2011 11:18
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak