Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z sosem pieczarkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dag
cebula 1 sztuka
mąka 1 łyżka
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 100 ml
rosół drobiowy 0,4 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z sosem pieczarkowym

4 porcje gotowych kopytek.Pieczarki oczyszczone pokroić w paski.Cebulę kroimy w kostkę.Pieczarki z cebulą zalewamy rosołem i dusimy pod przykryciem do miękkości.Robimy zasmażkę,rozprowadzamy w sosie.Doprawiamy solą i pieprzem.Łączymy z śmietaną.Porcję kopytek polewamy sosem pieczarkowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 30.05.2012 21:13
pyszne
bami 20.01.2012 13:56
Uwielbiam kopytka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak